Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP Milletvekili Akova'dan, haremlik-selamlık iddiası

CHP Milletvekili Akova

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, yurtlarda haremlik selamlık uygulaması mı başlatılıyor? sorusunu sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, yurtlarda haremlik selamlık uygulaması mı başlatılıyor? sorusunu sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, üniversite yurtlarının kız erkek öğrenci yurdu olarak ayrılmak istenmesi ile ilgili yaşanacak sorunları soru önergesi olarak TBMM`ye taşıdı.
CHP Milletvekili Akova, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için verdiği soru önergesinde şu konuları dile getirdi: "Ülkemizde üniversite eğitimi almak için öğrenci ve aileleri her yıl daha fazla mücadele vermek zorunda kalmaktadır. Yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi üniversiteye girmek için sınavlara başvurmaktadır. Öğrencilerimiz kazandıkları üniversitenin okuyacakları bölümüne yakın bir yurtta kalmayı tercih etmeleri hem yol masrafı hem de eğitime daha fazla zaman ayrılması açısından çok mantıklı bir istektir. Bakanlığınızın gerekli altyapı olmadan kız ve erkek öğrenci yurtlarını ayırmaya çalışması sonucunda, bir çok öğrencinin okudukları bölümden iki-üç saat uzakta bulunan yurtlara gönderilecekleri ile ilgili tarafımıza çok fazla şikayet gelmektedir."
Akova, Bakan Kılıç`tan şu soruların cevabını istedi: "Kız ve erkek öğrencilerin kaldıkları yurtların ayırmaya çalışılmasının sebepleri nelerdir? Kız ve erkek öğrenci yurtları zaten ayrı binalarda değil midir? Yurtlarda haremlik-selamlık iddiaları konusunda ne gibi bir açıklama yapılacaktır? Öğrencilerin yurttan okula saatlerce gidip gelmelerinin yaratacağı yorgunluk, stres, masraf ve zaman kaybına neden olacak böyle bir uygulamaya neden gerek duyulmuştur? Bu uygulamanın yanlışlığı görülüp, öğrencilerin düzenlerinin bozulmasının önüne geçilecek midir? Öğrencilerin okullarına yakın olan yurtlardan çıkarılıp, daha uzak olan yurtlara gönderilmek istenmesinin yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi için neler yapılması planlanmaktadır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı